Trailer: "Mank": Første lange trailer til David Finchers film om "Citizen Kane"

Fincher er dykket ned i skabelsen af en af filmhistoriens helt store milepæle, og resultatet kan ses den 4. december.

For få uger siden fik vi den første teaser til Davin Finchers ("Se7en", "The Social Network") kommende Netflix-film om den legendariske manuskriptforfatter Herman Mankiewicz, som skrev drejebogen til filmklassikeren "Citizen Kane" sammen med filmens legendariske instruktør, Orson Welles.

Og nu har Netflix omsider udsendt den første lange trailer til "Mank", som lander på streamingtjenesten den 4. december og således ender som en klar frontløber i det næste Oscar-ræs. Filmen ser (ikke overraskende) aldeles billedsøn ud, og den sort/hvide-billedside læner sig tydeligvis op ad billedsiden i Welles' milepæl.

I hovedrollen som Mankiewicz finder vi Oscar-vinderen Gary Oldman ("Darkest Hour"), mens Welles spilles af Tom Burke ("Only God Forgives"). Derudover prydes rollelisten af bl.a. Lily Collins, Amanda Seyfried og Charles Dance.

"Mank" er optaget on location på Kemper Campbell Ranch i Victorville i Californien. Her tilbragte den alkoholiserede Herman Mankiewicz mere end to måneder på at udarbejde det sagnomspundne manus uden at indtage så meget som én dråbe alkohol. Det var nemlig strengt forbudt at drikke på ranchen, og "benspændet" frigjorde Mankiewicz i en sådan grad, at han endte med at skrive hele 300 sider.

Men idet Welles og Mankiewicz baserede deres historie om den fiktive, nådesløse avisejer Kane på den ægte, magtfulde mediemogul William Randolph Hearst, så blev d'herrer udsat for psykisk terror af en anden verden.

Kommentarer

"Mank": Første lange trailer til David Finchers film om "Citizen Kane"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen