Trailer: "Thirteen Lives"-trailer: Viggo Mortensen og Colin Farrell spiller dykkere i film om thailandsk redningsaktion

Ron Howard har instrueret det autentiske drama om den gribende kamp for at redde 13 indespærrede thailændere, der fik hele verden til at holde vejret.

Som tidligere rapporteret er Ron Howard ("Apollo 13", "Solo: A Star Wars Story") ved at lave filmen "Thirteen Lives", som skildrer den internationale redningsaktion, som i 2018 forsøgte at redde 12 thailandske børn og deres fodboldtræner ud af en hule, efter at de underjordiske veje dertil var blevet oversvømmet efter voldsomme regnskyl.

Faktisk har Howard netop lagt sidste hånd på filmen, som meget snart får premiere, og derfor har vi også endelig fået en trailer til "Thirteen Lives", som kan ses herunder.

Læs også: Ron Howard bebrejder "internet trolls" for, at "Solo: A Star Wars Story" floppede

Moovy deltog forleden i en virtuel pressekonference med Howard og flere af filmens skuespillere, og her understregede instruktøren flere gange over for os, hvor vigtigt det var for ham, at netop de thailandske dykkere og redningsarbejderes enorme andel i redningsaktionen spillede en nøglerolle i filmen. Aktionen kostede to thailandske dykkere livet.

"Som instruktør vidste jeg," fortalte Howard, "at det her ville blive en spændende udfordring: dramaet i hulerne. Og jeg vidste også, at en stor del af fortællingen ville blive fortalt på thailandsk, og at filmen var nødt til at afspejle thailandsk kultur og personerne på en nuanceret, nutidig og betænksom facon. Jeg vidste, at hvis det lykkedes os, så ville filmen både få en stor gennemslagskraft og underholdningsværdi."

Under pressekonferencen indrømmede stjerneskuespilleren Colin Farrell sågar, at han ikke kan svømme og tilmed døjer med klaustrofobi – alligevel valgte ireren at takke ja til rollen som den engelske dykker John Volanthen, fordi historien betød så meget for skuespilleren:

"Jeg har lavet meget i min karriere, men at være en del af det her... i en tid hvor verden oplever større og større splittelse, så fandt alle de her mennesker fra forskellige nationer og kulturelle baggrunde sammen for at gøre det her. Det var en gave for mig at medvirke i filmen."

Viggo Mortensen SÅ døden i øjnene

Dansk-amerikanske Viggo Mortensen indrømmede endda, at han på et tidspunkt under optagelserne frygtede at drukne:

"Det føltes meget virkeligt. Indimellem for virkeligt. Jeg skulle svømme igennem en snæver passage, men der var et øjeblik, hvor jeg begyndte at trække vejret alt for hurtigt, og pludselig kunne jeg slet ikke få luft ind.

"Der var flere steder, som var så snævre, at man var nødt til at vride sig igennem. Indimellem var man nødt til at fjerne ens ilttank, mens man var under vandet, uden at koble ilten fra. Så skulle man svømme igennem den snævre passage og så tage ilttanken på igen. Og man var nødt til at være rolig. Vi havde to ilttanke. Hvis noget gik galt med den ene, så skulle man bare slappe af. Man må ikke gå i panik, for man kan drukne på få sekunder. Så snart man går i panik og sluger lidt vand, så er man færdig. Selvom det er en film, så er der altså ingen, der kan nå frem til dig hurtigt nok."

Rollelisten består også af navne som Tom Bateman, Joel Edgerton og Josh Helman, mens også thailandske skuespillere som Vithaya Pansringarm (kendt fra Nicolas Winding Refns "Only God Forgives"), Pattrakorn Tungsupakul og Teeradon Supapunpinyo medvirker.

"Thirteen Lives" udkommer på Amazons streamingtjeneste, Prime Video, den 5. august. Traileren kan ses her:

Kommentarer

"Thirteen Lives"-trailer: Viggo Mortensen og Colin Farrell spiller dykkere i film om thailandsk redningsaktion

 • ★★0

  Gad vide hvem der skal spille Musk.

  NFT29-06-22 11:10

 • ★★★★0

  Hvad sker der for Viggos accent?

  Babo29-06-22 12:43

 • 0

  Gad vide hvem der skal spille Musk.

  Joel Edgerton kunne nok gøre det helt godt. 

  Høegh30-06-22 08:25

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen