Anmeldelse: UglyDolls

De grimme dukker burde være blevet hjemme.

Film baseret på legetøj har både sejret og bombet i biograferne. Heriblandt "Transformers"-franchisen, der har tjent masser af skejser til både Michael Bay og Hasbro – firmaet bag. "G.I. Joe" gav masser af action force, men ikke nok til at blive en succes. Snart kommer filmen om "Barbie" fra Mattel, LEGO har for længst etableret sig, og andet legetøj hældes desuden ud fra skufferne. Hasbro forsøger sig nu med flere typer legetøj, hvor animationsfilmen "UglyDolls" er sprunget op fra gemmerne.

Hvad sker der med ikke-perfekte dukker? Grimsted. Byen, hvor de mærkværdige og de underlige af slagsen lever. De grimme dukker lever en tilværelse uden at vide, hvor de egentlig kommer fra. Nysgerrige Moxy beslutter sig en dag for at tage ud i den store verden sammen med nogle venner for at finde ud af, om der er andet i livet end bare at leve i Grimsted. Det bliver selvsagt en rejse, vennerne aldrig vil glemme.

"UglyDolls" er produceret af mexicanske Robert Rodriguez, der blandt andet har stået bag actionfilmene "Desperado", "Sin City"" og senest "Alita: Battle Angel". Måske ikke ligefrem en filmskaber, man tænker ville passe til en animationsfilm om dukker. Rodriguez har dog stået bag en række film til børn og unge.

Som instruktør og producent har Rodriquez stået bag de fire "Spy Kids"-film og "The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D". Kærligheden til familieuniverset er til stede. Aftrykket i "UglyDolls" mærkes imidlertid ikke på samme måde. Ikke at det er meningen som producer at være bag kameraet og præge filmen. Han er pengemanden. Blot en smule originalitet havde dog pyntet i den farverige suppegryde. Hvorfor han lige har valgt at være med på vognen til denne film, må guderne vide.

Animationen er acceptabel, og dukkerne er søde, men kan ikke holde tempoet oppe alene. Historien er ganske enkelt ikke stærk nok til at holde spilletiden kørende, uden at både voksne og børn begynder at kede sig. Oven i hatten er komikken forbeholdt laveste fællesnævner med platte jokes og pruttehumor, der virker malplaceret flere steder. I forhold til eksempelvis sidste års "Mesterdetektiven Sherlock Gnomes" – eller en hvilken som helst Pixar-film – er de humoristiske indslag her på et meget lavt niveau.

"UglyDolls" skal nok underholde de mindste, men desværre er der ikke meget andet at komme efter. Animationen er der ikke brugt mange penge på, men det kan man selvfølgelig ikke klandre holdet for. Passionen er ikke til stede for hverken historien eller karaktererne. Jeg mangler drive og originalitet, fremfor at filmen er et regulært cash grab. De grimme dukker burde være blevet hjemme.

UglyDolls