Moovy Exclusive: CPH:DOX-omtale: "The Tiger Mafia"

Med chokerende, skjulte optagelser afdækker "The Tiger Mafia" den kriminelle underverden, som lever på truede dyrearter – og de dyr, der lider under det sorte marked.

Nærmest som antitesen til Netflix-serien "Tiger King", der svælgede lidt for meget i de besynderlige personager, vil Merz Laurin og Karl Ammann afdække det sorte marked for truede dyrearter. "The Tiger Mafia" har placeret sig i CPH:DOXs F:ACT-kategori og med god grund. Med ni års hjerteknusende, men livsvigtige skjulte optagelser tager dokumentarfilmen livtag med kriminalitet, korruption og krigsherrer i et forsøg på ændre verden til det bedre – især for dyrene, der dræbes.

Som ung herre så Karl Ammann sig besnæret af vildnisset og de majestætiske dyr, der betræder Jordens flotte landskaber. Førhen har biologen gennem sine smukke fotografier dokumenteret savannens dyr i det fri, men efter at have været vidne til utilgivelige umenneskeligheder har Ammann nu vendt kameraet mod dyrene gemt væk i bure. Skjulte optagelser leder til skjulte kriminelle underverdener, og pludselig står Ammann og co. ansigt til ansigt med et globalt netværk og – ikke mindst – tigermafiaen.

Læs også: Nicolas Cage skal spille Joe Exotic i ny tv-serie

Selvom "The Tiger Mafia" kører den konventionelle dokumentarstil med fortællerstemme og journalisten i felten, er der intet konventionelt over det narrative momentum, filmen skaber. Frustration og vrede vokser i én, når dyr så pragtfulde som tigere dræbes, tortureres eller lever under ulidelige vilkår. Merz Laurin bruger intelligent den opklarende journalistiks faktuelle metode til at skabe røre i menneskets følelsesmæssige kerne – men det kan være hårdt at være vidne til.

"The Tiger Mafia" kan streames på CPH:DOX via Dox-portalen fra dags dato til og med 5. maj.

Kommentarer

CPH:DOX-omtale: "The Tiger Mafia"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen