Ukrainsk gidseltager tvinger landets præsident til at rose Joaquin Phoenix-dokumentar

I et år spækket med vilde overskrifter må dette være en af de allervildeste.

I filmens verden oplever man ofte, at terrorister og gidseltagere har nogle rimelig outrerede krav og forlanger, at magthaverne og/eller medierne udtaler sig på deres vegne – det sker bl.a. i "Mission: Impossible - Fallout", hvor en norsk terrorist forlanger at få sit manifest læst højt på CNN.

I går udspillede et lignende scenarie sig i virkelighedens verden – nærmere bestemt i den ukrainske by Lutsk. Her havde en bevæbnet mand, den 44-årige Maksym Kryvosh, taget 10 gidsler til fange i en bus.

Bussen blev hurtigt omringet af ukrainske sikkerhedsstyrker, og i adskillige timer forhandlede myndighederne med Kryvosh om gidslernes løsladelse.

Se også: Interview: Dansk instruktør bag hjerteskærende dokumentar om børn i det krigshærgede Ukraine

Og et af Kryvoshs krav var, at landets præsident, Volodymyr Zelensky, skulle indspille og dele en kort video på de sociale medier, hvori præsidenten skulle sige: "Alle bør se filmen 'Earthlings' fra 2005."

"Earthlings" er en prisbelønnet dokumentar, som har Hollywood-stjernen Joaquin Phoenix ("Joker") som sin fortællerstemme. I filmen gennemgår Phoenix og filmholdet de brutaliteter, som dyr udsættes for i kødindustrien.

Præsident Zelensky adlød Kryvosh og udgav den korte video på Facebook, hvor han roste "Earthlings", og dernæst løslod gidseltageren alle 10 gidsler og blev prompte arresteret. Præsident Zelensky slettede derefter videoen fra sin Facebook-side.

Lykkeligvis kom ingen af gidslerne til skade, og Kryvosh kan nu se frem til en lang fængselsdom ifølge Ukraines indenrigsminister, Arsen Avakov, som i øvrigt delte billeder fra arrestationen af Kryvosh på sin personlige Twitter-side.

Hvis man er blevet nysgerrig på "Earthlings", så kan traileren ses herunder:

Kommentarer

Ukrainsk gidseltager tvinger landets præsident til at rose Joaquin Phoenix-dokumentar

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen