"28 Years Later" officielt på vej – Danny Boyle instruerer

Og den prominente manuskriptforfatter bag den oprindelige "28 Days Later", Alex Garland, er også med om bord.

En fortsættelse til gyserhittene "28 Days Later" (2002) og "28 Weeks Later" (2007) har længe rumsteret på rygtebørsen – vi skrev tilmed tilbage i 2019, at instruktøren Danny Boyle sammen med manuskriptforfatteren Alex Garland arbejdede på drejebogen til "28 Months Later".

Netop Boyle og Garland lavede i fællesskab "28 Days Later", som gav zombiegenren en saltvandsindsprøjtning for godt 20 år siden med sin rå, effektive hjemmevideoæstetik og gribende historie om den unge Jim, der vågner op på et hospital i London, 28 dage efter at en grum virus har forvandlet de fleste englændere til blodtørstige monstre.

Og "Oppenheimer"-stjernen Cillian Murphy, der spillede Jim, har da også fastslået, at han er klar på at gentage rollen i en tredje "28.."-film. Men vi har ikke hørt noget om gysersagaens næste potentielle kapitel længe. Eller rettere sagt: indtil nu.

Se også: Rick Grimes er tilbage fra de døde i traileren til "The Walking Dead: The Ones Who Live"

The Hollywood Reporter skriver nemlig, at vi ikke blot får én ny "28..."-film, men faktisk hele tre fortsættelser.

Grundet den lange ventetid siden "28 Weeks Later" er det ikke overraskende, at den næste film i rækken bliver "28 Years Later". Både Boyle og Garland arbejder på projektet, som Hollywoods filmselskaber snart får lov til at byde på retten til at lave.

Siden "28 Days Later" er Garland selv blevet en prominent instruktør, der har instrueret kritikerroste genrefilm som "Ex Machina", "Annihilation" og "Men". Hans manuskript til "Ex Machina" blev Oscar-nomineret, og senere i år får vi hans krigsdrama "Civil War" – se traileren til den her. Boyle har ikke instrueret en spillefilm siden 2019's musikalske romcom "Yesterday", mens han tidligere har lavet film som "127 Hours", "Slumdog Millionaire" og "Trainspotting". D'herrer producerede sammen "28 Weeks Later".

Vi ved ikke noget om plottet i makkerparrets kommende "28 Years Later"-trilogi, men Boyle planlægger at instruere den første del, mens Garland skriver alle tre kapitler. Den første film sigter også efter et produktionsbudget på 75 mio. dollars, hvilket antyder, at den bliver mere "storstilet" end sine forgængere, der kostede hhv. 8 mio. dollars og 15 mio. dollars at producere.

Sammen producerer Garland og Boyle alle tre film, mens vi endnu ikke ved, om førnævnte Cillian Murphy (eller andre af skuespillerne fra de to første film) dukker op igen.

"28 Years Later" har ikke en premieredato, men alt peger altså på, at vi snarere skal vente 28 måneder end 28 år...

Kommentarer

"28 Years Later" officielt på vej – Danny Boyle instruerer

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen