Bille August og Dronning Margrethe samarbejder på nyt filmprojekt

August dykker igen ned i Karen Blixens univers i "Ehrengard", som selveste dronningen laver scenografien til.

Det er ikke engang en måned siden, at Bille Augusts kritikerroste drama om Karen Blixen, "Pagten", fik dansk biografpremiere, og nu afslører SF Studios i en ny pressemeddelelse, at Augusts næste film også har en tilknytning til den legendariske, danske forfatter, som døde i 1962.

August filmatiserer nemlig Blixens novelle "Ehrengard", der var et af forfatterens sidste værker. Bille Augusts søn, Anders August ("Marco effekten", "Lykke-Per"), skriver manuskriptet, mens SF Studios' Marcella Dichmann producerer filmen, som Jacob Jørgensen (JJ Film) har arbejdet på i hele ti år. "Ehrengard" udkommer i 2023 på Netflix.

Men den mest prominente person bag kameraet er hverken August (senior eller junior), Dichmann eller Jørgensen, men Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, som skal stå for filmens scenografi.

Se også: Bille August vs. Moovy TV (Runde 2)

Blixens "Ehrengard" udspiller sig i eventyrriget Babenhausen, hvor en ung, selvudnævnt kærlighedsekspert, Cazotte, bliver hyret af den intrigante storhertuginde til at hjælpe med at sikre en arving til tronen. Mens han leder efter en passende fremtidig prinsesse, underviser Cazotte også den generte og indadvendte kronprins i kunsten at forføre og elske.

Men deres plan giver bagslag, da en arving bliver undfanget uden for ægteskab, og kongefamilien må søge tilflugt på Rosenbad-slottet. Alt imens rivaler internt i kongefamilien kommer på sporet af deres udspekulerede plan, bliver Cazotte selv forelsket i hofdamen Ehrengard og lærer gradvist, at han faktisk slet ikke er nogen kærlighedsekspert. 

August udtaler om filmen og samarbejdet med sin royale scenograf: "At 'Ehrengard' bliver vakt til live som en Netflix-film er en storslået mulighed, og jeg glæder mig rigtig meget til at introducere denne fascinerende historie om forførelse og begær til et globalt publikum.

"Dronningen har skabt de mest fantastiske decoupager til anledningen, og de kommer til at være det dominerende træk ved filmens overordnede scenografiske udtryk. "Fantastisk" (i bogstaveligste forstand) er vores udgangspunkt for filmen; vi ønsker at bruge humor og elegance til at skabe et ubekymret, burlesk, fabelagtigt og autonomt visuelt univers."

SE OGSÅ: De danske stjerner: Film skal ses i biografen

Dronningen udtaler selv: "Karen Blixens historier har altid fascineret mig - med deres æstetiske fortællinger, deres fantasi og deres, for mig, billedfremkaldende verdener – og jeg er utrolig glad for at være en del af dette projekt. Man kan virkelig mærke, at forfatteren var en billedkunstner præcis som H.C. Andersen. Men hvem er Ehrengard? Hun er en af Karen Blixens fascinerende kvindelige karakterer og en af de få, hvis historie ender lykkeligt.

"Intrigerne væver sig ind og ud af hinanden, og Karen Blixen snurrer sit spin rundt om karaktererne, indtil vi (og de) bliver helt rådvilde. Hvordan vil gåden blive løst? Jeg har forsøgt at fortolke Blixens fantastiske univers i udviklingen af decoupagerne og kostumerne, og jeg glæder mig til at se fortællingen om Ehrengard komme til live i filmen."

Det vides endnu ikke, hvilke skuespillere der vil optræde i "Ehrengard", men som sagt udkommer filmen på Netflix engang i 2023.

Kommentarer

Bille August og Dronning Margrethe samarbejder på nyt filmprojekt

  • 1

    Ja, for det var jo en kæmpe succes sidst dronningen havde en finger med i dansk film. Det føles lidt som en amatør hobbyist, med lidt for mange penge og en hel række af rygklappere, der ikke tør sige sin mening om det færdige resultat.

    Nå, på med Ja-hatten. Det er da godt at vores ældre borgere bliver aktiveret lidt. :-)

    Bony31-08-21 20:10

  • ★★★★★1

    Du ser ikke det store billede, det hercen chance for Johan for at få Bille August og Hendes Majestæt med i et interview, mon Dronningen har hørt om et PUN fra sine børnebørn :)

    Der er self. Lige det der polititilhold mellem Bille og Johan, efter episoden mellem de to.

    Elwood31-08-21 23:56

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen