Zachary Quinto: "Star Trek 4" er forsinket på grund af kreative uenigheder

Quinto har spillet Spock i tre "Star Trek"-film og håber stadig på at få lov til at lave en fjerde.

Vi venter stadig (utålmodigt) på nyt om den næste "Star Trek"-film, som officielt er franchisens 14. spillefilm, men som omtales som "Star Trek 4", idet den er den 4. film i rækken om det yngre mandskab på rumskibet Enterprise, som J.J. Abrams' introducerede i 2009's "Star Trek".

Filmen blev officielt annonceret tilbage i februar 2022 med en fastlagt premieredato her i 2023. Men få måneder senere forlod "WandaVision"-instruktøren Matt Shakman projektet, før filmen blev udskudt på ubestemt tid for et lille år siden.

Siden da har vi hørt meget lidt, og tidligere i år fastslog skuespilleren Chris Pine – som spiller kaptajn James T. Kirk i de nyeste "Star Trek"-film – at sci-fi-franchisen simpelthen er "forbandet", og at det er frustrerende, at "Star Trek 4" stadig sidder fast i støbeskeen:

Læs også: Chris Pine: "Star Trek"-franchisen er forbandet

Og nu har en af Pines kollegaer, Zachary Quinto, kommet med sit bud på, hvorfor "Star Trek"-franchisens filmmaskineri er gået i stå. Quinto har spillet den spidsørede, logiske Spock i de tre nyeste "Star Trek"-film – senest "Star Trek Beyond" fra 2016.

Under en convention i USA blev Quinto forleden spurgt, om det monstro er de mange "Star Trek"-serier, som produceres i øjeblikket (herunder "Star Trek: Strange New Worlds" og "Star Trek: Lower Decks"), der har fået Paramount til at nedprioritere franchisens "filmarm":

"Nej, jeg tror ikke, at det har noget med sagen at gøre. Jeg tror faktisk, at jo mere 'Star Trek', der laves, desto mere nysgerrige bliver folk på, hvad der kan laves."

Quinto føler i stedet, at det er kreative uenigheder, der har sat "Star Trek 4" i bero:

"Jeg tror, det skyldes mange andre ting. Kreative ting. Det er kompliceret. Det handler om forskellige folk med forskellige agendaer og forskellige idéer om, hvad filmen skal være. Og jeg ved ikke om eller hvornår, vi vender tilbage. Hvis alt flasker sig, og vi vender tilbage, så er det vidunderligt. Men hvis ikke, så havde vi en god tid."

En ung Spock spilles i øjeblikket af Ethan Peck i den førnævnte "Star Trek: Strange New Worlds", som kan streames herhjemme på SkyShowtime. Vi har talt med både to af seriens stjerner og en af dens instruktører, og tilbage i 2016 talte vi med netop Quinto om "Star Trek Beyond" – og om, hvad han gerne vil se i "Star Trek 4", som altså forhåbentlig kommer en skønne dag:

Kommentarer

Zachary Quinto: "Star Trek 4" er forsinket på grund af kreative uenigheder

  • 0

    To be honest, så er jeg ligeglad med den bliver udskudt. Bare den kommer! Jeg er vild med castet og glæder mig til at se Urban, Pegg, Pine or specielt Quinto igen! Har været vild med ham siden han spillede den onde Sylar i Heroes.

    ccbj17-08-23 12:01

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen