Gysermesteren David Cronenbergs nye film er gået i optagelse

"Crimes of the Future" bliver instruktørens første film siden 2014.

Canadiske David Cronenberg slog igennem i 1980'erne, hvor han virkelig skabte sig et navn som kongen af body horror. Blandt andet ved at udvide og fordreje kroppen i klassiske sci-fi-gyserfilm som "Videodrome", "Fluen" og "Scanners".

Oppe i 00'erne slog den nu 78-årige instruktør igennem på ny med de Oscar-nominerede film "Eastern Promises" og "A History of Violence". Her gjorde især samarbejdet med halvdanske Viggo Mortensen sig bemærket.

David Cronenberg lavede sidst en film i 2014, hvor han var aktuel med "Maps to the Stars", og siden har han fokuseret på skuespil i blandt andet Viggo Mortensens "Falling" og "Star Trek: Discovery". Nu har canadieren dog endelig fundet sig til rette i instruktørstolen igen, hvor hans kommende film, "Crimes of the Future", er gået i gang med sine optagelser.

LÆS OGSÅ: FEM TIL FREDAG: FEM GYSERSCENER, DER KAN SKRÆMME LIVET AF DIG!

"Crimes of the Future" beskrives som et projekt, hvor David Cronenberg vender tilbage til sine rødder – hvilket må betyde gys, body horror og sci-fi.

Cronenberg lavede en kunstfilm i 1970 med samme navn, men den kommende "Crimes of the Future" skulle ikke være et decideret remake.

Her skulle det i stedet foregå i en nær fremtid som en sci-fi-noir, hvor menneskeheden lever i syntetiske omgivelser og har udviklet kroppens muligheder til noget langt mere, end hvad der er muligt. Og i denne verden prøver nogle at udnytte dette, mens andre vil begrænse det.

David Cronenberg genforenes med Viggo Mortensen, i hvad der bliver fjerde gang, at Mortensen spiller med i Cronenbergs film. Derudover er Kristen Stewart ("Personal Shopper", "Charlie's Angels") og Lea Seydoux ("Spectre") også at finde på rollelisten.

"Crimes of the Future" optages lige nu i Grækenland frem til september og forventes at få premiere næste år.

Kommentarer

Gysermesteren David Cronenbergs nye film er gået i optagelse

 • ★★★★★0

  Bedste filmnyhed i meget lang tid!

  Er allerede helt hypet. Elsker hans film- også Cosmopolis!

  Guldager 4-08-21 13:25

 • ★★★★0

  Sidste gode film ligger desværre helt tilbage i 2007. Så jeg forventer ikke så meget, men nu hvor han går tilbage til sine rødder, så er det måske heller ikke uden en vis forventning. Men jeg tror ikke den kunstneriske kvalitet er der længere og det er der måske heller ikke noget at sige til - en gammel mand, hvis bedste arbejde ligger i en helt anden tid. Jeg tror ikke på det. Men kan da blive positivt overrasket. 

  Babo 4-08-21 13:35

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen