Marvels næste "Avengers"-film mister sin instruktør

"Shang-Chi"-instruktøren Destin Daniel Cretton har forladt det vaklende projekt.

Marvel Studios oplever en del modgang i øjeblikket. Ud over at nyere MCU-film som "Eternals", "Thor: Love and Thunder", "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" og senest "The Marvels" har underpræsteret ved billetlugerne og fået en del hug af anmelderne, så har selskabet også følt sig nødsaget til at udskyde en håndfuld kommende Marvel-film.

Og nu hænger den næste "Avengers"-films skæbne tilsyneladende i en tynd tråd. "Avengers: The Kang Dynasty" blev annonceret i juli 2022, før filmen få måneder senere blev udskudt et helt år – fra maj 2025 til maj 2026.

Men da skuespilleren Jonathan Majors blev arresteret for voldsomt overfald tilbage i marts, fik Marvel Studios endnu en hovedpine – for Majors har netop spillet superskurken Kang i flere Marvel-projekter (herunder streaming-serien "Loki") og er kørt i stilling som Avengers-heltenes næste store modstander oven på Thanos' død i "Avengers: Endgame".

Og hvis Majors kendes skyldig (retssagen starter i slut-november), så skal han potentielt sidde bag tremmer i et helt år. Hvad gør Marvel så? Caster en ny skuespiller? Dropper Kang og inddrager en ny superskurk? Moovy TV interviewede i øvrigt Majors blot få dage før hans anholdelse:

Se også: Bag om "Ant-Man 3" med Michael Douglas, Jonathan Majors, Evangeline Lilly og Kathryn Newton!

Hvorom alting er, så har den næste "Avengers"-film nu ramlet ind i en ny hurdle: instruktøren Destin Daniel Cretton har forladt "Avengers: The Kang Dynasty". Det bekræfter Deadline.

Cretton har allerede én Marvel-film under bæltet. Han lavede det kritikerroste hit "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" i 2021, som indtjente godt 430 mio. dollars under pandemien.

Og ifølge Deadline er det i øvrigt stadig meningen, at Cretton skal instruere fortsættelsen til dén film, og han arbejder ydermere på MCU-serien "Wonder Man". Cretton nåede at instruere seriens to første afsnit før Hollywood-strejkerne.

Der er altså tilsyneladende intet ondt blod mellem Cretton og Marvel Studios på trods af filmmagerens "Avengers"-exit. Men eftersom nu hverken "Avengers: The Kang Dynasty" eller "Avengers: Secret Wars" har nogen instruktør, er det ikke utænkeligt, at der går længere end ventet, før Marvels superhelte slår pjalterne sammen igen...

Kommentarer

Marvels næste "Avengers"-film mister sin instruktør

 • ★★★★★★0

  Klimakset, ved at MCU aflivede nogle af deres største helte - Cap America, Iron Man og Black Widdow - var virkelig fedt. Men det rammer dem lige i ansigtet nu. Selv Avengers ledere som Scarlet Witch og Vision har måtte lade livet i Marvels jagt på højdepunkter.

  MCU har mange helte - men Thor er gjort til en lallende idiot - og Hulk, Ant Man og teenage Spiderman er ikke ledermateriale. Tilbage står en broget flok med Dr. Strange, som endnu ikke er trådt i karakter, og Cap Marvel som aldrig er blevet den store succes.

  Den før så selvsikre Kevin Feige er pludselig ikke så succesfuld længere - hans generationsskifte er ikke lykkedes og det mod han viste ved at lave Eternals, har han ikke fulgt op på. Det var ellers fedt at opleve nye helte - med masser af potentiale.

  Selvom det er fristende at hive de gamle kaniner op af hatten igen - ved lige at bruge en alternativ tidslinie, så håber jeg ikke det er det der sker, det vil være alt for let en løsning.

  Men Feige ryster på hånden nu, og selvom han har fået lang snor så kigger Disney på bundlinjen - og ligesom når DC/WB lige hiver Batman op i tide og utide - så er det vel sandsynligt at Cap America og Iron Man genopstår.

  Wayne16-11-23 07:30

 • ★★★1

  Jeg ved ikke om det er specielt sandsynligt at Marvel hiver Captain America og Iron Man frem igen. Hvis det skal fungere, skal skuespillerne jo også være med og det skal også være noget som publikum efterspørger.

  Det er selvfølgelig svært at få en generel idé om hvad MCU-fans vil have, men ud fra hvad jeg har læst mig til, går anken primært på at der kommer for meget nyt, hvor meget af det føles som "content"/fyld og at det føles som om at er en forventning om, at man skal se alt for at kunne følge med. Jeg tror ikke at folk ville have så stort et problem med at man skal se alt for at følge med, hvis den gennemsnitlige kvalitet var højere. Men selv som MCU fan, har jeg givet op på de fleste af serierne og har ikke den samme lyst til at tage i biografen og se filmene som tidligere.

  Jeg tror at vejen frem for Marvel kunne være at bremse op, lave projekter som kan stå på egne ben og hvor publikum ikke føler at de skal se alt for at følge med, og kun lave 2-3 af dem om året. Samt give filmskabere og showrunners lidt friere hænder til at lege med figurerne.

  Så kan man måske hvert 5-6 år lave en crossover-film, uden at alle figurer skal nå at optræde i samtlige andre projekter. Publikum er smarte nok til at "forstå" en film, uden at alle figurer skal præsenteres på kryds og tværs.

  Selvom Marvel i høj grad er en evigheds-soap i tegneserierne, så sker det også jævnligt, at man giver en bestemt figur til en tegneserieskaber, som får mere eller mindre frie hænder til at lege med universet. Det er selvfølgelig ikke en garanti for et fantastisk resultat, men det er en model som film- og tv-universet kunne kopiere.

  NSF16-11-23 09:54

 • ★★★★★1

  Jeg ville elske at se en Tony Gilroy type få lov til at lege med Marvel og deres MCU uden indblanding, Synes nærmest alle Marvel køre efter den samme formel hele tiden. Med opbygning og payoff. Nu med end credit scene i Marvels, jeg ved ikke rigtig om jeg hel tror på de kan lykkedes med det som tingene er nu.

  Men der er bare brug for lidt mere markant ændring som ja præcis the Comics med en ny writer. Og ja der skal slåes bremser i den Wall of barf som Feige altid smider op til Comic Con det er Way to many projects. 

  Elwood16-11-23 11:02

 • ★★★★★0

  Potentielt kan MCU afslutte med nogle klare højdepunkter. Det kræver bare, at Disney er modige nok til at spille på de åbenlyse svagheder, som franchisen har haft siden de store helte er smuttet. Avengers står uden en leder og uden sammenhold. Lad dem få klø, dræb en håndfuld af heltene og lad dem finde et fodfæste og vinde til sidst - lidt ligesom der skete i de sidste to Avengers film, men gerne med lidt flere nosser, hvor de ikke genopliver størstedelen af heltene igen. Jeg tvivler stærkt på, at det bliver ruten, da de sikkert gerne vil fortsætte efter Secret Wars på en eller anden måde, men det kunne sgu være meget rart - også hvis Disney snart forsøgte sig med en helt anden franchise.

  David Lund16-11-23 14:21

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen