Christopher Nolans "Oppenheimer" har nu indtjent mere end "Interstellar"

Nolans autentiske drama har i skrivende stund indtjent godt 700 mio. dollars på verdensplan.

"Oppenheimer" – Christopher Nolans film om fysikeren J. Robert Oppenheimer og skabelsen af atombomben under 2. verdenskrig – fortsætter sin sejrsgang ved billetlugerne.

Som tidligere har rapporteret er filmen blevet et kæmpe hit herhjemme i Danmark, og for flere uger siden overhalede den bl.a. Nolans "Tenet" og "Batman Begins" på den finansielle front. For et par uger siden nappede "Oppenheimer" officielt titlen som filmhistoriens største sællert om 2. verdenskrig.

Og succesen fortsætter altså. I den forgangne weekend nåede "Oppenheimer" op på en samlet, global indtjening på 718 mio. dollars.

Læs også: Oliver Stone takkede nej til at lave film om Oppenheimer flere år før Christopher Nolans film

Således har "Oppenheimer" overhalet en af Nolans andre storfilm, sci-fi-dramaet "Interstellar" fra 2014, som i sin tid nåede at indtjene 715 mio. dollars globalt, før den blev taget af plakaten.

Det er bestemt ikke usandsynligt, at "Oppenheimer" også ender med at overhale "Inception", som indtjente 837 mio. dollars på verdensplan i 2010. Der er dog stadig et stykke vej op til Nolans to største hits – "The Dark Knight" (1 mia. dollars) og "The Dark Knight Rises" (1,08 mia. dollars).

I weekenden overhalede "Oppenheimer" også "Spider-Man: Across the Spider-Verse" (686 mio. dollars) og "Fast & Furious X" (704 mio. dollars) for derved at nappe 4.-pladsen på listen over 2023's største filmhits. Årets største billetsælger er stadig Greta Gerwigs "Barbie", som har indtjent næsten 1,3 mia. dollars og formentlig snart overhaler "The Super Mario Bros." (1,35 mia. dollars) og derved ender som årets største blockbuster.

Herhjemme kan du stadig opleve begge film i talrige biografer – inklusive i FORMAT Biograf, som viser filmene i knivskarp 4K og med fuld smæk på lyden. Lydsiden i "Barbie" præsenteres tilmed i Dolby Atmos. Book billetter her.

Og herunder kan I se Moovy TV's dybdeborende interview med "Oppenheimer"-komponisten Ludwig Göransson ("Black Panther", "The Mandalorian"), som taler om sit mægtige musikalske arbejde på Nolans kritikerroste megahit:

Kommentarer

Christopher Nolans "Oppenheimer" har nu indtjent mere end "Interstellar"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen