Guillermo del Toro var instruktør-assistent på William Friedkins sidste film

På sin allersidste film fik den legendariske Friedkin assistance fra en anden prominent filmmager.

For en måneds tid siden gik den trendsættende filmmager William Friedkin bort i en alder af 87 år. Med prisbelønnede mesterværker som "The French Connection" og "Eksorcisten" på CV'et var Friedkin en af Hollywoods helt store titaner bag kameraet.

Og Friedkin var aktiv i filmarenaen helt frem til sin død. Han nåede tilmed at færdiggøre krigsdramaet "The Caine Mutiny Court-Martial", som udkommer på Paramount+ i USA i start-oktober, og som formentlig lander herhjemme på SkyShowtime få dage senere.

"The Caine Mutiny Court-Martia" fik forleden sin verdenspremiere på filmfestivalen i Venedig, og her afslørede en af filmens producere, Annabelle Dunne, at selveste Guillermo del Toro hjalp Friedkin med at lægge sidste hånd på hans sidste værk.

Læs også: Guillermo del Toro: Snart laver jeg kun animationsfilm

På grund af Friedkins fremskredne alder krævede selskabet bag filmen, at der blev hyret en backup-instruktør. "Det er meget normalt. Hollywood er aldersdiskriminerende," fortalte Dunne i Venedig.

Og efter en kort overvejelsesfase bad Friedkin specifikt om at få Guillermo del Toro med om bord. Den mexicanske auteur er kendt for film som "The Shape of Water", "Nightmare Alley" og senest hans Oscar-belønnede stop-motion-film "Pinocchio".

Guillermo del Toro takkede ja til tjansen og sad ved siden af Dunne på settet. "Det var en fornøjelse for os alle sammen," fortæller Dunne, "inklusive skuespillerne, at han var til stede. Han understregede, at det var Friedkins film. Han sagde, han var vores maskot."

"The Caine Mutiny Court-Martial" er baseret på det Pulitzer-belønnede teaterstykke af samme navn, som tidligere er blevet filmatiseret med selveste Humphrey Bogart i hovedrollen. I Friedkins film spiller Kiefer Sutherland Bogarts gamle rolle som skibsofficeren Queeg, der tiltales for mytteri efter at have overtaget styringen af sit skib, da han følte, at kaptajnen var mentalt ustabil.

Jason Clarke ("Oppenheimer") spiller Queegs advokat, mens også Lewis Pullman ("Top Gun: Maverick"), Jake Lacy ("Rampage") og den nyligt afdøde Lance Reddick ("John Wick") medvirker i filmen.

Apropos Friedkin, så husk at du på tirsdag, den 12. september, kan gense "Eksorcisten" i knivskarp 4K i FORMAT Biograf i Ballerup, hvor vi introducerer filmen. Køb billetter her.

Og herunder kan I desuden se Moovy TV's interview med Guillermo del Toro fra sidste år op til premieren på førnævnte "Nightmare Alley":

Kommentarer

Guillermo del Toro var instruktør-assistent på William Friedkins sidste film

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen