Guillermo del Toro var tæt på at instruere "Star Wars"-film om Jabba the Hutt

Endnu et af de efterhånden talløse "Star Wars"-filmprojekter, som aldrig blev realiseret...

Mens nye "Star Wars"-tv-serier udkommer relativt jævnligt på Disney+ (herunder "Ahsoka", "Obi-Wan Kenobi", "Andor" og "The Mandalorian"), så venter vi stadig på den første "Star Wars"-spillefilm siden 2019's "Star Wars: The Rise of Skywalker".

Inden da havde Disney efter sigende store planer om at udgive én "Star Wars"-film årligt helt indtil planetens undergang, og vi fik da også de to standalones "Rogue One: A Star Wars Story" og "Solo: A Star Wars Story" mellem hhv. Skywalker-sagaens 7. og 8. kapitler.

Men fordi "Solo" floppede fælt ved billetlugerne, har Disney og Lucasfilm trukket i håndbremsen – eller hvad end man nu bruger på en X-Wing... Hvorom alting er, så har mange "Star Wars"-filmprojekter måttet lade livet de seneste år, mens tre "Star Wars"-film blev annonceret på dette års Star Wars Celebration i London med Moovy i lokalet:

Læs også: Tre nye "Star Wars"-film præsenteret på Star Wars Celebration – Rey vender tilbage!

Og ud over de tre film, så arbejder hhv. "Thor: Ragnarok"-instruktøren Taika Waititi, "Deadpool 3"-instruktøren Shawn Levy og skuespilleren/produceren Donald Glover også på hvert sit "Star Wars"-filmprojekt i skrivende stund. Er det sandsynligt, at alle de seks film vitterligt færdiggøres? Næppe.

Og som sagt er flere ellers annoncerede "Star Wars"-filmprojekter blevet aflivet i årenes løb – herunder en film om Boba Fett, som hhv. Josh Trank ("Fantastic Four") og James Mangold ("Logan") forgæves forsøgte at puste liv i. Mens også Patty Jenkins' "Rogue Squadron", Kevin Feiges gådefulde "Star Wars"-film og Rian Johnsons "Star Wars"-filmtrilogi tilsyneladende er blevet lagt på is.

Og nu rapporterer Empire, at også Guillermo del Toro på et tidspunkt var tilknyttet en "Star Wars"-spillefilm, som desværre røg fra skrivebordet til papirkurven.

The Huttfather

I podcasten Happy Sad Confused fortalte manuskriptforfatteren David Goyer ("Blade", "The Dark Knight") forleden, at han for cirka fire år siden arbejdede på et "Star Wars"-manuskript, som del Toro var udset til at instruere. Goyer fortalte ikke noget om historien, men del Toro fulgte op på Goyers kommentarer på X (tidligere Twitter), hvor den mexicanske auteur blot skrev:

"Sandt. Jeg kan ikke sige meget. Måske to bogstaver. 'J' og 'BB' eller er det tre bogstaver?"

Instruktøren fastslog dermed, at hans ikke-realiserede "Star Wars"-projekt handlede om Jabba the Hutt – den store, slibrige mafiaboss, som Han Solo skyldte penge i den oprindelige "Star Wars"-filmtrilogi.

Pudsigt nok fastslog del Toro over for Yahoo Movies i 2015, at han var ivrig efter at lave en film om netop Jabba:

"Jeg vil gerne lave en 'Godfather'-agtig saga om, hvad Jabba the Hutt måtte gå igennem for at få magten. Både fordi han er den karakter, der ligner mig mest, og fordi jeg godt kan lide ham. Jeg elsker tanken om en Hutt-mafia. Et meget komplekst kup. Jeg elsker bare figuren."

Moovy TV talte med del Toro sidste år op til biografpremieren på instruktørens "Nightmare Alley", som øjensynligt bliver en af filmmagerens sidste live-action-film. I kan se det interview herunder:

Kommentarer

Guillermo del Toro var tæt på at instruere "Star Wars"-film om Jabba the Hutt

 • ★★★★★★1

  Øv - den gad jeg godt se.

  Wayne22-09-23 01:07

 • 2

  Øv - den gad jeg godt se.

  Enig, så ville jeg også.have været interesseret.

  Johnny4222-09-23 09:04

 • ★★1

  Yup. Et slibrigt indblik i den kriminelle underverden med en figur fra en familie, der er toneangivende på et galaktisk plan? Alt for sejt. 

  The Paki Don23-09-23 12:57

 • ★★★★★2

  "Del Toro lavede næsten" er en egen kategori indenfor filmjournalistik. 

  Lars!24-09-23 21:36

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen